Overweldigende meerderheid inwoners kiest voor plan De Groene Traverse

Op de hoek van de Jozef Israëlsstraat, A. Mauvestraat en Beethovenlaan in het centrum van Schagen komt een nieuw woningbouwplan. Om te zorgen dat hier uiteindelijk een mooi woningbouwplan komt, schakelde de gemeente de hulp van haar inwoners in. Zij mochten de afgelopen maand hun voorkeur uitspreken over 2 plannen. De definitieve keuze is ruimschoots gevallen op het plan De Groene Traverse. “De inwoners hebben hun stem uitgebracht en de overgrote meerderheid vindt het plan met de glooiende vormgeving het mooist en het beste bij de omgeving passen,” aldus wethouder Jelle Beemsterboer. “Ik ben vooral blij dat we op een unieke manier onze inwoners hebben betrokken bij het plan.”

Uitkomst

De twee plannen waar de inwoners uit konden kiezen waren; het plan “De Lusthof” van Kavel Vastgoed en het plan “De Groen Traverse” van Pentas Vastgoedontwikkeling. In totaal hebben 390 mensen een stem uitgebracht. Hiervan hebben 304 mensen gestemd op “De Groene Traverse”. Dat is 78%. Op het plan “De Lusthof” zijn 86 stemmen uitgebracht. Dit is 22%. Een paar reacties: Groene Traverse ziet er het best uit en heeft veel ruimte, hier kunnen veel meer mensen woongeluk vinden en dit is ook de keuze van mijn moeder, die aan de J. Israëlsstraat woont.

Om de stemming zo eerlijk mogelijk te laten verlopen had de gemeente extra informatie van de stemmers opgevraagd. Om zodoende te kunnen controleren of de stemmers wel in de gemeente Schagen woonachtig zijn. De maand juni gebruikt de gemeente om een definitief besluit te nemen welke partij de uiteindelijke opdracht krijgt. Bij de weging neemt de gemeente de uitslag van de stemming en de bieding voor de grond mee.

Door: .
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *