Kitty kookt… Bloemkool ovenschotel met oosters tintje

Bloemkool vind ik alleen lekker als er iets mee wordt gedaan en dat oosterse tintje doet het voor mij.

Bloemkool ovenschotel met oosters tintje voor twee personen. Oven voorverwarmen op 200 graden C.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

– een bloemkooltje (in roosjes)

– een prei (in de lengte doorgesneden en dan in dunnen ringen)

–  voor gekookte aardappelschijfjes om te bakken

– een zakje romige kerrie saus AH)

– kerrie poeder

– een pakje kokosmelk 250 g

– een zakje geraspte ovenkaas

– twee tartaartjes

– Seroendeng

– koriander (eventueel peterselie)

– peper en zout

 

Bereiden:

Kook de bloemkool 4 minuten en doe de laatste minuut de prei erbij. Giet af en doe de bloemkool en prei in een oven schaal.  Doe de inhoud van het zakje met romige kerrie saus in een pannetje en schenk de kokosmelk erbij en nog wat extra kerrie poeder. Verwarm onder voortdurend roeren, zodat het niet aan de bodem bakt. Schenk het over de bloemkool en prei. Meng het er doorheen. Strooi de geraspte kaas erover en zet 10 minuten in de oven.

Bak intussen de aardappeltjes. En bak de tartaartjes of maak ze aan met panko, gehaktkruiden, koriander en wat ei en vorm er grote of kleine platte balletjes van. Bak ze.

Als de kaas gesmolten en wat gekleurd is, de schaal uit de oven halen.  Op een bord de gebakken aardappeltjes doen,  het bloemkool prei mengsel erbij doen en de tartaar. Doe nog wat seroendeng over de bloemkool en wat verse koriander.

Mocht je het gerecht vegetarisch willen eten. Kook dan twee eieren hard, snijd ze in stukken en doe ze bij het bloemkool prei mengsel voor het in de oven gaat. Dat is ook erg lekker!

 

Eet smakelijk!

 

Door: .
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *