Kitty kookt… Bladerdeegtaartjes met asperges, ham en aardappel

Omdat ik geen genoeg kan krijgen van asperges, deze keer een bladerdeegtaartje met asperges, ham en aardappel.

Bladerdeegtaartjes met witte asperges, ham en aardappel. Oven voorverwarmen op 200 graden C.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 4 ronde vormpjes

– bakpapier

– 4 plakjes bladerdeeg

– 8 asperges in stukjes van ongeveer 2 cm

– 100 g slagers achterham

– bosje platte peterselie

– 4 middelgrote aardappels in blokjes of 18 krieltjes, 5 minuten voorgekookt

– 2 eieren

– kleine beker crème fraîche

– kerriepoeder

– peper en zout

– rauwe bonen voor de blinde vulling

Kook de asperges 10 minuten, zet het vuur uit en laat ze staan. Kook de aardappeltjes 6 minuten beetgaar en giet af.

Knip uit het bakpapier vier rondjes zo groot als de bodem en 4 rondjes die ook de randen bedekken.

Vet de vormpjes in het boter en leg de papieren rondjes op de bodem . Rol de plakjes bladerdeeg iets uit of trek er voorzichtig aan en doe ze in de vormpjes. Leg daarop de rondjes die de hele vorm bedekken en strooi daar de bonen in. Zet ze 10 minuten in de oven.

Klok ondertussen de eieren los met 4 eetlepels crème fraîche, peper, zout en kerrie naar smaak. Hak een groot deel van de peterselie fijn en voeg bij het eiermengsel.  Giet de asperges af.

Haal de vormpjes uit de oven en verwijder de bonen.  Leg op de bodem van de bladerdeegtaartjes een plak ham. Verdeel de asperges en aardappels over de vormpjes. Verdeel het eiermengel over de taartjes. Zet de vormpjes nog 20 minuten in de oven.

Haal ze uit de oven en serveer ze eventueel met een lekkere groene salade.

Eet smakelijk!

 

Door: .
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *