Jack Harden gebruikte fillers

SCHAGEN – “Jack Harden werkt pasteus, het ligt er echt dik op, er zitten hobbels in, hij gebruikt fillers om structuur aan te brengen”, zijn een paar opmerkingen van beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold in 66e aflevering van ‘Zien wat je bekijkt’. 

Alsof je praat over het werk van een plastisch chirurg. Maar niets is minder waar. Het gaat om het abstracte schilderij ‘Compositie 48’ van Jack Harden uit de gemeentelijke Schager collectie dat verworven is in 1977 voor een aankoopbedrag van f 1.200,-.

Jack Harden (1935-2002) uit Deurne is een zeer gepassioneerd kunstenaar. Hij heeft op zijn negentiende al een expositie in het van Abbe Museum in Eindhoven.

Hij was één van de jongste leden destijds van de Deurnse Kunstgroep. Hij bleef altijd op dezelfde abstracte manier schilderen. Maar zijn werk is wel heel verhalend. Hij heeft ook veel wandschilderingen gemaakt, ook voor particulieren.

Jack Harden was erg productief. Er hingen tientallen werken van hem in het politiebureau en gemeentehuis in Deurne vanwege de toenmalig ‘beruchte’ BKR regeling.

De kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ is gemaakt naar een idee van Rutger Jan Bredewold en Joop Luten. Het camerawerk en montage waren in handen van Joop Luten.

(Foto’s en video: Joop Luten)

Door: .
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *